Coronarestriktioner 2021. Ajour 9.maj

Generelt

 • Fra den 21. april genåbner de store indkøbscentre og stormagasiner for almindelig handel m.v. Desuden genåbner udendørsservering på restauranter og caféer uden coronapas, museer, biblioteker, kunsthaller med coronapas og indendørsservering på restauranter og barer med coronapas og bordbestilling. Vær opmærksom på, at der kan være forskelle fra kommune til kommune, da der kan være indført geografisk afgrænsede restriktioner og nedlukninger. Læs mere på Sundhedsministeriets hjemmeside.
 • Forsamlingsforbuddet udfases efter denne plan
  I dag 21. april 6. maj 21. maj 11. juni 1. august
  Indendørs
  forsamlingsforbud
  5 pers. 10 pers. 25 pers. 50 pers. 100 pers. Afskaffet
  Udendørs
  forsamlingsforbud
  10 pers. 50 pers. 75 pers 100 pers. Afskaffet Afskaffet
 • Afstandskravet er 1 meter, men forsøg at holde 2 meters afstand, når det er muligt.

Dansk Sejlunions coronavejledning:

Klubhuse, omklædningsrum, toiletter m.v.

 1. Må vi benytte klubhuset?
  1. Både ja og nej.
   1. Indtil videre skal alle indendørs idrætsfaciliteter, herunder klubhuse, være lukket for medlemmer mellem 18-69 år.
   2. Børn og unge under 18 samt voksne over 70 år må gerne benytte klubhuse til idrætsrelaterede aktivteter under visse restriktioner. Se afsnit om forsamlingsforbud for yderligere information.
  2. I klubhuse, hvor der drives café, restauration mv., må der åbnes op for gæster mod forudgående reservation. Vi henviser til at orientere sig i de gældende regler for restaurationsområdet.
  3. Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedr. hygiejne, rengøring og minimering af fysisk kontakt skal respekteres.
  4. Alle sociale indendørs aktiviteter kan for nuværende ikke gennemføres. Dette gælder fx fester, fællesspisning, klubaftener mv. Anbefalingen omfatter både sociale aktiviteter før og efter idrætsaktiviteter, ligesom det også gælder for selvstændige arrangementer.
 1. Indendørs idrætsfaciliteter som fx klubhuse må benyttes af følgende grupper til idræts- og foreningsrelaterede aktivteter:
  1. Børn og unge under 18 år uden krav om coronapas og med et forsamlingsloft på 25.
  2. Voksne over 70 år med et forsamlingsloft på 10 men med krav om coronapas.
  3. Bemærk, at ansvaret for at tjekke coronapas ligger hos den enkelte forening eller ‘facilitetsejer’ (ejer af klubhuset). I praksis vil det ofte være den enkelte træner, der tjekker for et gyldigt coronapas.
  4. Hvis ikke dette efterleves, kan Klubbens ledelse eller klubhusets ejer blive pålagt en bøde. DIF arbejder på en lempelse til næste åbning, men pt. er det reglerne.
 2. Politiet håndhæver forbuddet og kan uddele bøder ved overtrædelse.

https://dansksejlunion.dk/corona